Dania z grilla

Grillowane panini z kurczakiem i Mozzarellą

Grillowane panini z kurczakiem i Mozzarellą

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 250 g sera Mozzarella
  • 2 bułki panini
  • 2 cebule
  • podwójna pierś z kurczaka
  • sałata rzymska
  • sól. pieprz do smaku

Wykonanie

 

  1. Liście sałaty myjemy i pozostawiamy do ocieknięcia.
  2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w paski i powoli grillujemy, uważając, żeby nie przypalić.
  3. W międzyczasie cebule obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Tak przygotowaną cebulę grillujemy z kurczakiem. Ważne jest, aby plasterki pozostały w całości.
  4. Bułkę Panini przekrajamy na pół. Przypiekamy na ruszcie z obu stron.
  5. Ser Mozzarella kroimy na plasterki.
  6. Do ciepłego Panini kładziemy liście sałaty, gorącego kurczaka, plasterki sera Mozzarella, grillowaną cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. Ważne jest, aby grillowane składniki były gorące, aby nadtopiły ser Mozzarella.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#Panini #Mozzarella #grill
Powrót